Bij Oxer Ruitersport vind je verschillende trainingen, die we op maat opzetten voor je. Zo hebben we speciale trainingen voor paarden en pony’s die nog niet eerder onder het zadel geweest zijn. Deze trainingen duren een uur en moeten elke week herhaald worden, tot het paard of de pony een zadel met ruiter accepteert. Daarnaast hebben we verschillende trainingen voor ruiters die dressuur willen trainen, of die willen springen met paarden of pony’s. Hiervoor hebben we al het materiaal zelf in huis, dit kan in de bak opgezet worden om speciale trainingen te doen, zoals een bepaald dressuurnummer, of een bepaalde springopstelling.

Herstellen van materiaal bij Oxer Ruitersport

Bij Oxer Ruitersport zijn we expert op het gebied van al het materiaal dat gebruikt wordt bij het paardrijden. Het is vervelend en gevaarlijk om door te rijden met beschadigd materiaal. Dat kan gevaarlijk zijn voor de ruiter, maar kan ook schade toebrengen aan jouw dier en dat is niet de bedoeling.
In de meeste gevallen hoef je niet direct op zoek te gaan naar nieuwe zadels, nieuwe teugels of nieuwe riempjes. De meeste mensen die de sport op een hoger niveau beoefenen, hebben kwalitatief materiaal. Het risico bestaat dat er alsnog iets kapotgaat, maar meestal is dat goed te herstellen. Laat je het herstelwerk doen door een expert, dan is het materiaal weer zo goed als nieuw.
Bij Oxer Ruitersport herstellen we voornamelijk (maar niet uitsluitend):

Zadels
Teugels en beugelriemen
Materiaal dat in de bak gebruikt wordt

Zadelherstel

Zadels bestaan uit veel verschillende kleine delen, die samengevoegd zijn. Wanneer een leren lap of riem beschadigd is geraakt, kunnen wij deze verwijderen en vervangen door een nieuw onderdeel van minstens dezelfde kwaliteit zodat het zadel weer zo goed als nieuw is.

Teugels en beugelriemen

Teugels en beugelriemen slijten sneller dan ander materiaal, omdat het vaak tegen ander materiaal schuurt tijdens het rijden. Wij hebben de vervangende onderdelen en kunnen deze direct aanpassen op maat, zodat je direct verder kunt met trainen.

Materiaal dat in de bak gebruikt wordt

Wanneer je veel dressuur rijdt, heb je weinig materiaal in de bak staan, op de letters aan de zijkant van de bak na. Wanneer je gaat springen, ben je afhankelijk van het materiaal. De stellingen en de balken zijn immers een essentieel onderdeel tijdens het trainen met het springen. Aangezien paarden en pony’s vaak tegen deze onderdelen schoppen op het moment dat zij niet hoog genoeg springen. Deze onderdelen zijn vaak alleen als complete opstelling te koop. Het vervangen van de balken door zelfgemaakte latten is niet fraai en kan gevaarlijk zijn wanneer het paard of de pony hier tegenaan stoot.
Daarom komen we graag langs met onze bus met vervangende materialen, zodat we het beschadigde materiaal direct kunnen vervangen of kunnen herstellen.

Meer trainingen en services

Bij Oxer Ruitersport bieden we services en trainingen op maat aan. We hebben alle ervaring om jou verder te helpen. Wil je meer informatie hebben, of direct een afspraak maken, neem dan contact op met ons via het contactformulier of het telefoonnummer dat onderaan de website vermeld staat.